Differences in fatty acid metabolisms in domestic animals: some dilemmas and ideas to address body composition and obesity control

Lopez Bote, Clemente J.; Menoyo Luque, David; Rey, Ana Isabel y Isabel, Beatriz (2011). Differences in fatty acid metabolisms in domestic animals: some dilemmas and ideas to address body composition and obesity control. En: "15th Congress European Society of Veterinary and Comparative Nutrition, ESVCN 2011", 14/09/2011 - 16/09/2011, Zaragoza, España.

Descripción

Título: Differences in fatty acid metabolisms in domestic animals: some dilemmas and ideas to address body composition and obesity control
Autor/es:
  • Lopez Bote, Clemente J.
  • Menoyo Luque, David
  • Rey, Ana Isabel
  • Isabel, Beatriz
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: 15th Congress European Society of Veterinary and Comparative Nutrition, ESVCN 2011
Fechas del Evento: 14/09/2011 - 16/09/2011
Lugar del Evento: Zaragoza, España
Título del Libro: Proceddings of 15th Congress European Society of Veterinary and Comparative Nutrition, ESVCN 2011
Fecha: 2011
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Producción Animal [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (538kB) | Vista Previa

Resumen

Relatively high amounts of fats or oils (mayor que 40-50 g/kg diet) are frequently used in animal nutrition. Vegetables oils are richer in polyunsaturated fatty acids than animal fats. Most of the works studying the effect of different dietary fat sources are focused either on the existing differences on fat digestibility depending on their fatty acid composition (Wiseman et al., 1991) or on their effect on the carcass fat fatty acid profile (Sanz et al., 1999a). lnformation regarding the effect of dietary fat saturation on fat utilization and deposition it is more limited. lt is generally assumed that, apart from differences in digestion, fatty acids of different composition are equally used for metabolic purposes.

Más información

ID de Registro: 12022
Identificador DC: http://oa.upm.es/12022/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:12022
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 18 Sep 2012 09:26
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 11:11
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM