Interactions between water and triacylglycerols may explain faster aging rates in stored germplasm at low temperatures

Schneider Teixeira, Aline; Ballesteros, Daniel; Molina García, Antonio Diego y Walters, Christina (2012). Interactions between water and triacylglycerols may explain faster aging rates in stored germplasm at low temperatures. "Cryobiology", v. 65 (n. 3); p. 355. ISSN 0011-2240.

Descripción

Título: Interactions between water and triacylglycerols may explain faster aging rates in stored germplasm at low temperatures
Autor/es:
  • Schneider Teixeira, Aline
  • Ballesteros, Daniel
  • Molina García, Antonio Diego
  • Walters, Christina
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: Cryobiology
Fecha: Diciembre 2012
Volumen: 65
Materias:
Escuela: E.U.I.T. Agrícolas (UPM)
Departamento: Biología Vegetal [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (39kB) | Vista Previa

Resumen

The purpose of this research is to explore the extent and significance of possible interacting factors on the viability of stored germplasm. Our work begins with characterizing the kinetics of TAG and water phase changes in peanut (Arachis hypogaea) and Papaya (Carica papaya) seeds equilibrated to different water contents and stored at temperatures between -5 and -80°C. Water and TAG phase was measured using a Perkin Elmer Differential Scanning Calorimeter. Cytoplasm ultra-structure was visualized without chemical fixatives using low temperature scanning electron microscopy (cryo-SEM) performed with a Zeiss DSN 960 scanning microscope equipped with a Cryotrans CT-1500 cold plate (Oxford, UK).

Más información

ID de Registro: 16138
Identificador DC: http://oa.upm.es/16138/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:16138
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 17 Jul 2013 09:17
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 16:28
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM