Fruit quality sensing:Post-harvest ripeness

Ruiz-Altisent, Margarita; Jaren Ceballos, Carmen y Correa, P. (1994). Fruit quality sensing:Post-harvest ripeness. En: "IV International Symposium on Fruit, Nut, and Vegetable Production Enginneering", March 22-26, 1993, Valencia-Zaragoza (Spain). ISBN 84-7498-435-1.

Descripción

Título: Fruit quality sensing:Post-harvest ripeness
Autor/es:
  • Ruiz-Altisent, Margarita
  • Jaren Ceballos, Carmen
  • Correa, P.
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: IV International Symposium on Fruit, Nut, and Vegetable Production Enginneering
Fechas del Evento: March 22-26, 1993
Lugar del Evento: Valencia-Zaragoza (Spain)
Título del Libro: Proceedings IV International Symposium on Fruit, Nut, and Vegetable Production Enginneering
Fecha: 1994
ISBN: 84-7498-435-1
Volumen: II
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Ingeniería Rural [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: LPF-TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (629kB) | Vista Previa

Resumen

Firmness sensing of selected varieties of apples, pears and avocado fruits has been developed using a nondestructive impact technique. In addition to firmness measurements, postharvest ripeness of apples and pears was monitored by spectrophotometric reflectance measurements, and that of avocadoes by Hunter colour measurements. The data obtained from firmness sensing were analyzed by three analytical procedures: principal component, correlation and regression, and stepwise discriminant analysis. A new software was developed to control the impact test, analyse the data, and sort the fruit into specified classes, based on the criteria obtained from a training procedure. Similar procedures were used to analyse the reflectance and colour data. Both sensing systems were able to classify fruits w i th good accuracy.

Más información

ID de Registro: 16671
Identificador DC: http://oa.upm.es/16671/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:16671
Depositado por: Servicio Biblioteca Universitaria
Depositado el: 01 Ago 2013 07:53
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 17:02
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM