Mechanical segregation of apricot varieties and their ripeness levels at harvest

Barreiro Elorza, Pilar; Ruiz-Altisent, Margarita y Riquelme Ballesteros, F. (1994). Mechanical segregation of apricot varieties and their ripeness levels at harvest. En: "IV International Symposium on Fruit, Nut, and Vegetable Production Enginneering", March 22-26, 1993, Valencia-Zaragoza (Spain). ISBN 84-7498-435-1.

Descripción

Título: Mechanical segregation of apricot varieties and their ripeness levels at harvest
Autor/es:
  • Barreiro Elorza, Pilar
  • Ruiz-Altisent, Margarita
  • Riquelme Ballesteros, F.
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: IV International Symposium on Fruit, Nut, and Vegetable Production Enginneering
Fechas del Evento: March 22-26, 1993
Lugar del Evento: Valencia-Zaragoza (Spain)
Título del Libro: Proceedings IV International Symposium on Fruit, Nut, and Vegetable Production Enginneering
Fecha: 1994
ISBN: 84-7498-435-1
Volumen: II
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Ingeniería Rural [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: LPF_TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (359kB) | Vista Previa

Resumen

Some laboratory tests consisting on quasi-static compression and puncture forces carried out on twelve varieties of apricot during 1990 and 1991 were effective in sorting them. These mechanical properties show a high correlation w i th the ethylene production rate per fruit, so allowing to discriminate between ripeness levels at harvest. In this study it is also demonstrated that puncture seems to be the less variable mechanical test. The values (N/mm) obtained with it show a highly significant correlation with compression resistance and with quasi-static compression damage of the fruits.

Más información

ID de Registro: 16673
Identificador DC: http://oa.upm.es/16673/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:16673
Depositado por: Servicio Biblioteca Universitaria
Depositado el: 01 Ago 2013 08:47
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 17:02
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM