Tri a 14, wheat Lipid Transfer Protein, a marker of wheat respiratory allergy

Gomez Casado, Cristina (2011). Tri a 14, wheat Lipid Transfer Protein, a marker of wheat respiratory allergy. En: "30th EAACI Congress. European Academy of Allergy and Clinical Immunology", 11/06/2011 - 15/06/2011, Estambul, Turquia. pp. 1-1000.

Descripción

Título: Tri a 14, wheat Lipid Transfer Protein, a marker of wheat respiratory allergy
Autor/es:
  • Gomez Casado, Cristina
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Charla)
Título del Evento: 30th EAACI Congress. European Academy of Allergy and Clinical Immunology
Fechas del Evento: 11/06/2011 - 15/06/2011
Lugar del Evento: Estambul, Turquia
Título del Libro: 30th EAACI Congress. European Academy of Allergy and Clinical Immunology
Fecha: 2011
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Biotecnologia [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (157kB) | Vista Previa

Resumen

Over 30 wheat allergens have been associated to baker’s asthma and much of them have been also implied in food allergy. Few of them have rendered as major allergens. Tri a 14, wheat LTP, has been associated to baker’s asthma as major allergen in patients that can consume peach and wheat derived foodstuffs. In Spanish baker’s asthma patients, 60% showed positive response to Tri a 14 and 45% to Pru p 3. However, the cross-reactivity between peach and wheat has been unusual in allergic population (1,8). Moreover, wheat allergy is not so often as should be attending to the high consume.

Más información

ID de Registro: 19368
Identificador DC: http://oa.upm.es/19368/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:19368
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 04 Sep 2013 13:45
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 17:38
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM