Hyperspectral images and polymerase chain reaction (PCR) for the detection of allergen (peanuts traces) in powder foods.

Lleó García, Lourdes; Gil de Prado, Elena; Rivas, Eva María; Diezma Iglesias, Belen; Naranjo, Laura; Silóniz Jiménez, María Isabel; Peinado, J.; Roger, Jean-Michel; Correa Hernando, Eva Cristina y Barreiro Elorza, Pilar (2012). Hyperspectral images and polymerase chain reaction (PCR) for the detection of allergen (peanuts traces) in powder foods.. En: "International Conference of Agricultural Engineering. CIGR-Ageng 2012", 08/07/2012 - 12/07/2012, Valencia, España. p. 1.

Descripción

Título: Hyperspectral images and polymerase chain reaction (PCR) for the detection of allergen (peanuts traces) in powder foods.
Autor/es:
  • Lleó García, Lourdes
  • Gil de Prado, Elena
  • Rivas, Eva María
  • Diezma Iglesias, Belen
  • Naranjo, Laura
  • Silóniz Jiménez, María Isabel
  • Peinado, J.
  • Roger, Jean-Michel
  • Correa Hernando, Eva Cristina
  • Barreiro Elorza, Pilar
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: International Conference of Agricultural Engineering. CIGR-Ageng 2012
Fechas del Evento: 08/07/2012 - 12/07/2012
Lugar del Evento: Valencia, España
Título del Libro: Proceedings of International Conference of Agricultural Engineering. CIGR-Ageng2012
Fecha: 2012
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Ingeniería Rural [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: Técnicas Avanzadas en Agroalimentación LPF-TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

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Resumen

The addition of preservatives to some kind of foods may be a potential risk of spoilage, as it is the transformation of sorbate into the off-odour 1-3-pentadiene by certain microbial species. This is the case of the capacity of some strains of moulds and yeasts that are able to decarboxylate sorbic acid and transform it into 1-3 pentadiene, a volatile compound with an unpleasant petroleum odour. (Casas et al. 2004).

Más información

ID de Registro: 19799
Identificador DC: http://oa.upm.es/19799/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:19799
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 04 Dic 2013 16:17
Ultima Modificación: 03 Nov 2016 16:34
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