Fruit firmness and skin resistance of processing tomato varieties tested in Badajoz (Spain), related to mechanical harvesting.

Ruiz-Altisent, Margarita; Juste Perez, J.; Ortiz-Cañavate Puig-Mauri, Jaime y Rodriguez del Rincón, Angel (1980). Fruit firmness and skin resistance of processing tomato varieties tested in Badajoz (Spain), related to mechanical harvesting.. En: "Symposium on Production of Tomatoes for Processing", 01, Diciembre,1980, Evora (Portugal).

Descripción

Título: Fruit firmness and skin resistance of processing tomato varieties tested in Badajoz (Spain), related to mechanical harvesting.
Autor/es:
  • Ruiz-Altisent, Margarita
  • Juste Perez, J.
  • Ortiz-Cañavate Puig-Mauri, Jaime
  • Rodriguez del Rincón, Angel
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: Symposium on Production of Tomatoes for Processing
Fechas del Evento: 01, Diciembre,1980
Lugar del Evento: Evora (Portugal)
Título del Libro: Acta Horticulturae 100 Symposium on Production of Tomatoes for Processing
Fecha: 1 Diciembre 1980
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Ingeniería Rural [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: LPF-TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (856kB) | Vista Previa

Resumen

Determinations of resistance to damage were carried out in a total of 31 tomato varieties for processing, with the purpose of choosing the most suitable ones for mechanical harvesting. The characteristics studied include: puncture, deformation and rupture of the fruits, the ease of detachment of the fruits also being determined. Seventeen varieties were chosen, for further tests, with values 0.76 to 1.7 2 N of resistance to puncture; 3 to 9 N/mm of resistance to compression and 2.16 to 29.40 N resistance to detachment.

Más información

ID de Registro: 21589
Identificador DC: http://oa.upm.es/21589/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:21589
Depositado por: Servicio Biblioteca Universitaria
Depositado el: 14 Nov 2013 11:03
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 12:15
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM