Comparative characterization of dietary fibre-Enriched Frozen/thawed mashed potatoes

Álvarez, María Dolores; Fernández Martinez, María Cristina; Olivares García, María Dolores y Canet, Wenceslao (2012). Comparative characterization of dietary fibre-Enriched Frozen/thawed mashed potatoes. "International Journal of Food Properties", v. 15 (n. 5); pp. 1022-1041. ISSN 1094-2912. https://doi.org/10.1080/10942912.2010.512501.

Descripción

Título: Comparative characterization of dietary fibre-Enriched Frozen/thawed mashed potatoes
Autor/es:
  • Álvarez, María Dolores
  • Fernández Martinez, María Cristina
  • Olivares García, María Dolores
  • Canet, Wenceslao
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: International Journal of Food Properties
Fecha: Septiembre 2012
Volumen: 15
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Otro
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (7MB) | Vista Previa

Resumen

The potential use of commercial fibres (pea fibre, inulin, and their blends), as fibre-enriching agents in frozen/thawed mashed potatoes was reported. Pea fibre and inulin supplementations conferred hardness and softness to the product, respectively. Differences were attributed to the relationship of the fibre with the potato starch matrix. The association of pea fibre at low concentration (<15 g/kg mashed potatoes) and inulin at high concentration (>45 g/kg) is strongly encouraged to fortify the diet without promoting negative effects on textural and rheological properties of frozen/thawed mashed potatoes or colour and overall acceptability of the resulting products.

Más información

ID de Registro: 21715
Identificador DC: http://oa.upm.es/21715/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:21715
Identificador DOI: 10.1080/10942912.2010.512501
URL Oficial: http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2010.512501
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 25 Nov 2013 15:15
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 12:26
  • GEO_UP4
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • InvestigaM
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM