Overal reaction rate and stoichiometry for thermal decomposition of hydrazine

Sanmartín Losada, Juan Ramón (1974). Overal reaction rate and stoichiometry for thermal decomposition of hydrazine. En: "Colloque International Propiétés de l'Hydrazine et ses Applications Comme Source d'Énergie", 22-25 Oct 1974, Poitiers.

Descripción

Título: Overal reaction rate and stoichiometry for thermal decomposition of hydrazine
Autor/es:
  • Sanmartín Losada, Juan Ramón
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: Colloque International Propiétés de l'Hydrazine et ses Applications Comme Source d'Énergie
Fechas del Evento: 22-25 Oct 1974
Lugar del Evento: Poitiers
Título del Libro: Propriétés de l'hydrazine et ses applications comme source d'energie
Fecha: 1974
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Aeronáuticos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Física Aplicada a la Ingeniería Aeronáutica [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

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Resumen

An asymptotic analysîs of the Eberstein-Glassman kinetic mechanlsm for the thermal décomposition of hydrazine is carried out. It is shown that at températures near 800°K and near 1000°K,and for hydrazine molar fractions of the order of unity, 10-2 the entire kinetics reduces to a single, overall reaction. Characteristic times for the chemical relaxation of ail active, intermediate species produced in the décomposition, and for the overall reaction, are obtained. Explicit expressions for the overall reaction rate and stoichiometry are given as functions of température, total molar concentration (or pressure)and hydrazine molar fraction. Approximate, patched expressions can then be obtained for values of température and hydrazine molar fraction between 750 and 1000°K, and 1 and 10-3 respectively.

Más información

ID de Registro: 22781
Identificador DC: http://oa.upm.es/22781/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:22781
Depositado por: Biblioteca ETSI Aeronauticos
Depositado el: 11 Mar 2014 13:19
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 20:22
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