Sensing colour stability and mixtures of powder paprika using optical reflectance and image analysis.

Ruiz-Altisent, Margarita; Ayuso Yuste, C.; Bravo, F.J. y Barreiro Elorza, Pilar (1996). Sensing colour stability and mixtures of powder paprika using optical reflectance and image analysis.. En: "AgEng 96 European Society of Agricultural Engineers Conference", 23-26, septiembre-1996, Madrid (España).

Descripción

Título: Sensing colour stability and mixtures of powder paprika using optical reflectance and image analysis.
Autor/es:
  • Ruiz-Altisent, Margarita
  • Ayuso Yuste, C.
  • Bravo, F.J.
  • Barreiro Elorza, Pilar
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: AgEng 96 European Society of Agricultural Engineers Conference
Fechas del Evento: 23-26, septiembre-1996
Lugar del Evento: Madrid (España)
Título del Libro: AgEng 96 European Society of Agricultural Engineers Conference
Fecha: Septiembre 1996
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Ingeniería Rural [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: LPF-TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (141kB) | Vista Previa

Resumen

The production and industry of paprika present several problems related to quality and to production costs. One of the main difficulties is to obtain an objective and quick method for predicting quality. Quality in powder paprika involves: quantity of carotenoids and the appearance and stability of colour. The method used currently for determining quality is the measurement of absorbance at 460 nm wavelength, of an acetone extract of carotenoids, but there is no information about the appearance of the paprika or the stability of its colour with time. " Another important problem is the presence of mixtures of powdered paprika produced in the Spanish region of "La Vera", which has a peculiar way of production, with a high '' quality and price, with other products of lower quality. It is necessary to obtain methods which are able to detect the fraud.

Más información

ID de Registro: 23239
Identificador DC: http://oa.upm.es/23239/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:23239
Depositado por: Servicio Biblioteca Universitaria
Depositado el: 25 Mar 2014 12:44
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 22:15
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM