A procedure for testing padding materials in fruit packing lines.

Garcia Ramos, F.J.; Gil Sierra, Jacinto; Ortiz-Cañavate Puig-Mauri, Jaime; Barreiro Elorza, Pilar; Ruiz-Altisent, Margarita y Homer, I. (2000). A procedure for testing padding materials in fruit packing lines.. En: "AgEng2000 European Society of Agricultural Engineers Conference", 2-7, julio-2000, Warwick (Reino Unido).

Descripción

Título: A procedure for testing padding materials in fruit packing lines.
Autor/es:
  • Garcia Ramos, F.J.
  • Gil Sierra, Jacinto
  • Ortiz-Cañavate Puig-Mauri, Jaime
  • Barreiro Elorza, Pilar
  • Ruiz-Altisent, Margarita
  • Homer, I.
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: AgEng2000 European Society of Agricultural Engineers Conference
Fechas del Evento: 2-7, julio-2000
Lugar del Evento: Warwick (Reino Unido)
Título del Libro: European Society of Agricultural Engineers Conference
Fecha: 2000
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Ingeniería Rural [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: LPF_TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (417kB) | Vista Previa

Resumen

Padding materials are commonly used in fruit packing lines with the objective of diminishing impact damage in postharvest handling. Two sensors, instrumented sphere IS 100 and impact tester, have been compared to analyze the performance of six different padding materials used in Spanish fruit packing lines. Padding materials tested have been classified according to their capability to decrease impact intensities inflicted to fruit in packing lines. A procedure to test padding materials has been developed for "Golden" apples. Its basis is a logistic regression to predict bruise probability in fruit. The model combines two kinds of parameters: padding material parameters measured with IS, and fruit properties.

Más información

ID de Registro: 23466
Identificador DC: http://oa.upm.es/23466/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:23466
Depositado por: Servicio Biblioteca Universitaria
Depositado el: 24 Abr 2014 08:15
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 23:13
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM