New Schizosaccharomyces applications in red wines alcoholic fermentation

Benito Saez, Santiago; Suarez Lepe, Jose Antonio; Palmero Llamas, Daniel; Gonzalez Chamorro, M. Carmen; Morata Barrado, Antonio Dionisio; Calderon Fernandez, Fernando y Palomero Rodriguez, Felipe (2013). New Schizosaccharomyces applications in red wines alcoholic fermentation. En: "36th World Congress of Vine and Wine / OIV 2012", 02/06/2013 - 07/06/2013, Bucharest, Romania. ISBN 979-10-91799-16. pp. 307-308.

Descripción

Título: New Schizosaccharomyces applications in red wines alcoholic fermentation
Autor/es:
  • Benito Saez, Santiago
  • Suarez Lepe, Jose Antonio
  • Palmero Llamas, Daniel
  • Gonzalez Chamorro, M. Carmen
  • Morata Barrado, Antonio Dionisio
  • Calderon Fernandez, Fernando
  • Palomero Rodriguez, Felipe
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Otro)
Título del Evento: 36th World Congress of Vine and Wine / OIV 2012
Fechas del Evento: 02/06/2013 - 07/06/2013
Lugar del Evento: Bucharest, Romania
Título del Libro: Proceedings of the 36th World Congress of Vine and Wine / OIV 2012 Proceedings.Book of abstracts
Fecha: 2013
ISBN: 979-10-91799-16
Materias:
Escuela: E.U.I.T. Agrícolas (UPM)
Departamento: Ciencia y Tecnología Aplicadas a la Ingeniería Técnica Agrícola [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

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Resumen

The Schizosaccharomyces strains consumed less primary amino nitrogen and produced less urea and more pyruvic acid than other Saccharomyces species. Further, three of the four Schizosaccharomyces strains completed the breakdown of malic acid by day 4 of fermentation. The main negative effect of the use of Schizosaccharomyces was strong acetic acid production. The Schizosaccharomyces strains that produced most pyruvic acid (938 and 936) were associated with better ?wine? colour than the remaining yeasts. The studied Schizosaccharomyces could therefore be of oenological interest.

Más información

ID de Registro: 30233
Identificador DC: http://oa.upm.es/30233/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:30233
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 29 Oct 2014 09:47
Ultima Modificación: 29 Oct 2014 09:47
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