Application of Improved Direct Calibration for Hyperspectral image processing: Detecting peanut traces in wheat flour.

Mishra, Puneet; Roger, Jean-Michel; Barreiro Elorza, Pilar; Diezma Iglesias, Belen; Herrero Langreo, Ana; Lleó García, Lourdes y Gorretta, Nathalie (2014). Application of Improved Direct Calibration for Hyperspectral image processing: Detecting peanut traces in wheat flour.. En: "Food Analysis Congress", 29-30 Octubre 2014, Barcelona.

Descripción

Título: Application of Improved Direct Calibration for Hyperspectral image processing: Detecting peanut traces in wheat flour.
Autor/es:
  • Mishra, Puneet
  • Roger, Jean-Michel
  • Barreiro Elorza, Pilar
  • Diezma Iglesias, Belen
  • Herrero Langreo, Ana
  • Lleó García, Lourdes
  • Gorretta, Nathalie
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Póster)
Título del Evento: Food Analysis Congress
Fechas del Evento: 29-30 Octubre 2014
Lugar del Evento: Barcelona
Título del Libro: Food Analysis Congress
Fecha: 28 Octubre 2014
Materias:
Escuela: E. Politécnica de Enseñanza Superior (UPM)
Departamento: Ingeniería Rural [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: LPF-TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Ninguna

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (1MB) | Vista Previa

Resumen

NIR Hyperspectral imaging (1000-2500 nm) combined with IDC allowed the detection of peanut traces down to adulteration percentages 0.01% Contrary to PLSR, IDC does not require a calibration set, but uses both expert and experimental information and suitable for quantification of an interest compound in complex matrices. The obtained results shows the feasibility of using HSI systems for the detection of peanut traces in conjunction with chemical procedures, such as RT-PCR and ELISA

Más información

ID de Registro: 32844
Identificador DC: http://oa.upm.es/32844/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:32844
Depositado por: Catedrática Pilar Barreiro
Depositado el: 24 Nov 2014 09:15
Ultima Modificación: 25 May 2015 15:10
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM