Influence of the main cereal and feed form of the rearing phase diets on performance, digestive tract, and body traits of brown-egg laying pullets from hatch to 17 weeks of age

Saldaña, B.; Guzmán, P.; Safaa, M.H.; Harzalli, R. y Mateos, G.G. (2015). Influence of the main cereal and feed form of the rearing phase diets on performance, digestive tract, and body traits of brown-egg laying pullets from hatch to 17 weeks of age. "Poultry Science", v. 94 (n. 11); pp. 2650-2661. ISSN 0032-5791. https://doi.org/10.3382/ps/pev240.

Descripción

Título: Influence of the main cereal and feed form of the rearing phase diets on performance, digestive tract, and body traits of brown-egg laying pullets from hatch to 17 weeks of age
Autor/es:
  • Saldaña, B.
  • Guzmán, P.
  • Safaa, M.H.
  • Harzalli, R.
  • Mateos, G.G.
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: Poultry Science
Fecha: Noviembre 2015
Volumen: 94
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Otro
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (6MB) | Vista Previa

Resumen

We hypothesize that pullets could respond similarly, independent of feed form, to the feeding of diets based on corn or wheat supplemented with adequate NSP enzymes. Also, pullets would quickly adapt their gastrointestinal tract and modify productive performance accordingly, when switched from crumbles to mash feeds. The aim of this research was to evaluate the effects of feeding crumbles for different periods of time, followed by feeding mash to 17 wk of age, on performance, gastrointestinal tract development, and body measurements of brown-egg laying pullets fed diets based on corn or wheat.

Proyectos asociados

TipoCódigoAcrónimoResponsableTítulo
Gobierno de EspañaAGL 2014-56139Sin especificarSin especificarSin especificar

Más información

ID de Registro: 38597
Identificador DC: http://oa.upm.es/38597/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:38597
Identificador DOI: 10.3382/ps/pev240
URL Oficial: http://ps.oxfordjournals.org/content/94/11/2650.abstract
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 11 Dic 2015 16:28
Ultima Modificación: 30 Nov 2016 23:30
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM