Cutting Edge Technologies in Postharvest Research: Journey to the Centre of the Fruit

Hertog, M.; Verboven, P.; Herremans, E.; Saeys, W.; Nicolai, Bart; Barreiro Elorza, Pilar; Leitner, Michael; Lehmann, V. y Vanstreels, E. (2012). Cutting Edge Technologies in Postharvest Research: Journey to the Centre of the Fruit. "Acta Horticulturae", v. 945 ; pp. 173-180. ISSN 2406-6168. https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2012.945.23.

Descripción

Título: Cutting Edge Technologies in Postharvest Research: Journey to the Centre of the Fruit
Autor/es:
  • Hertog, M.
  • Verboven, P.
  • Herremans, E.
  • Saeys, W.
  • Nicolai, Bart
  • Barreiro Elorza, Pilar
  • Leitner, Michael
  • Lehmann, V.
  • Vanstreels, E.
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: Acta Horticulturae
Fecha: 2012
Volumen: 945
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Ingeniería Agroforestal
Grupo Investigación UPM: Técnicas Avanzadas en Agroalimentación LPF-TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Ninguna

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (400kB) | Vista Previa

Resumen

Food microstructure is at the base of many food quality roperties. The EU project InsideFood focuses on the pplication of high technological techniques to inspect internal quality of fruit. Tomographic techniques such as magnetic resonance imaging, X-ray computed tomography, optical coherence tomography and confocal microscopy can be used to obtain information about the 3-D microstructure of the fruit which is believed to affect quality attributes such as texture. Optical techniques such as spatially or time resolved reflectance spectroscopy may also be used to obtain information about fruit microstructure. This microstructural information can be incorporated in multiscale simulation models to predict the cellular gas concentrations in fruit. Such models aid towards a better understanding of, for instance, controlled atmosphere storage of apple and postharvest behaviour of fruits and vegetables in general.

Más información

ID de Registro: 43300
Identificador DC: http://oa.upm.es/43300/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:43300
Identificador DOI: 10.17660/ActaHortic.2012.945.23
Depositado por: Catedrática Pilar Barreiro
Depositado el: 13 Sep 2016 09:53
Ultima Modificación: 13 Sep 2016 09:53
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM