A fatty-acid-binding protein from wheat kernels

Castagnaro, Atilio y García Olmedo, Francisco (1994). A fatty-acid-binding protein from wheat kernels. "Febs Letters", v. 349 (n. 1); pp. 117-119. ISSN 0014-5793. https://doi.org/10.1016/0014-5793(94)00660-1.

Descripción

Título: A fatty-acid-binding protein from wheat kernels
Autor/es:
  • Castagnaro, Atilio
  • García Olmedo, Francisco
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: Febs Letters
Fecha: Julio 1994
Volumen: 349
Materias:
Palabras Clave Informales: Cereal; Fatty acid binding protein; Plant, Wheat
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Biotecnologia [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (152kB) | Vista Previa

Resumen

A protein of about 7 kDa (W-FABP) has been isolated from mature wheat kernels by H2O extraction and gel filtration of the extract, followed by two steps of high-performance liquid chromatography. The N-terminal amino acid sequence has been determined up to the 28th residue and found to be identical (except for positions 4 and 5) to that deduced from a barley cDNA (EMBL X15257), which had been improperly classified as a non-specific lipid transfer protein (LTP2). Similarly with LTPs, W-FABP does bind fatty acids, but in contrast, it is not significantly homologous to LTPs, it is not recognized by LTP antibodies, it has a more acidic isoelectric point (pH < 6.8 vs. pH> 9.6), and it does not show antibiotic properties.

Más información

ID de Registro: 5861
Identificador DC: http://oa.upm.es/5861/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:5861
Identificador DOI: 10.1016/0014-5793(94)00660-1
URL Oficial: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T36-447NW61-KG&_user=885385&_coverDate=07/25/1994&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_origin=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1627800759&_rerunOrigin=google&_acct=C000047350&_version=1&_
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 02 Feb 2011 10:36
Ultima Modificación: 20 Abr 2016 14:34
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM