The thionins: a protein family that includes purothionins, viscotoxins and crambins

García Olmedo, Francisco; Rodriguez Palenzuela, Pablo; Hernandez Lucas, Carlos; Ponz Ascaso, Fernando; Maraña, Carmen; Carmona Quiles, Maria Jose; Lopez Fando, J.J.; Fernandez, Jose A. y Carbonero Zalduegui, Pilar (1989). The thionins: a protein family that includes purothionins, viscotoxins and crambins. En: "Oxford Surveys of Plant Molecular and Cell Biology". Oxford University Press, UK, pp. 31-60.

Descripción

Título: The thionins: a protein family that includes purothionins, viscotoxins and crambins
Autor/es:
  • García Olmedo, Francisco
  • Rodriguez Palenzuela, Pablo
  • Hernandez Lucas, Carlos
  • Ponz Ascaso, Fernando
  • Maraña, Carmen
  • Carmona Quiles, Maria Jose
  • Lopez Fando, J.J.
  • Fernandez, Jose A.
  • Carbonero Zalduegui, Pilar
Tipo de Documento: Sección de Libro
Título del Libro: Oxford Surveys of Plant Molecular and Cell Biology
Fecha: 1989
Volumen: 6
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Biotecnologia [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (809kB) | Vista Previa

Resumen

Almost half a century ago, a crystalline protein material was obtained from lipid extracts of wheat endosperm and designated "purothionin" (Trvpwo, wheat; 9 e i w v , sulphur) on account of its high sulphur content (Balls et al., 1942a,b). This material, which was thought to be the oxidized form of a powerful oxidation-reduction system, was found to have baetericidal and fungicidal properties (Stuart and Harris, 1942), to inhibit fermentation of wheat mashes (Balls and Harris, 1944), and to be toxic to laboratory animáis (Coulson et al., 1942).

Más información

ID de Registro: 6055
Identificador DC: http://oa.upm.es/6055/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:6055
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 17 Feb 2011 10:27
Ultima Modificación: 20 Abr 2016 14:41
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM