External association of hordothionin with protein bodies in mature barley.

Carbonero Zalduegui, Pilar; García Olmedo, Francisco y Hernandez Lucas, Fernando (1980). External association of hordothionin with protein bodies in mature barley.. "Journal of Agriculturul and Food Chemistry", v. 28 (n. 2); pp. 399-402. ISSN 0021-8561. https://doi.org/10.1021/jf60228a018.

Descripción

Título: External association of hordothionin with protein bodies in mature barley.
Autor/es:
  • Carbonero Zalduegui, Pilar
  • García Olmedo, Francisco
  • Hernandez Lucas, Fernando
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: Journal of Agriculturul and Food Chemistry
Fecha: Marzo 1980
Volumen: 28
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Biotecnologia [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img] PDF (Document Portable Format) - Acceso permitido solamente a usuarios en el campus de la UPM - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (231kB)

Resumen

Hordothionin, a high sulfur basic polypeptide from barley endosperm, cosediments with protein bodies (hordeins) during sucrose gradient centrifugation. Hordothionin can be quantitatively extracted with 0.05 N H2S04 from that particulate fraction without apparently affecting the protein body structure, while hordeins can be extracted with 55% 2-propanol, 2% mercaptoethanol, without extracting hordothionin, which is soluble in this solvent. It is concluded that hordothionin is integrated in the protein-lipid matrix in which protein bodies are embedded in mature barley endosperm.

Más información

ID de Registro: 7628
Identificador DC: http://oa.upm.es/7628/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:7628
Identificador DOI: 10.1021/jf60228a018
URL Oficial: http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf60228a018
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 20 Jun 2011 09:19
Ultima Modificación: 22 Sep 2014 10:31
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM