Identification and purification of a purothionin homologue from rye (Secale cereale L.)

Hernandez Lucas, Carlos; Carbonero Zalduegui, Pilar y García Olmedo, Francisco (1978). Identification and purification of a purothionin homologue from rye (Secale cereale L.). "Journal of Agricultural and Food Chemistry", v. 26 (n. 4); pp. 794-796. ISSN 0021-8561. https://doi.org/10.1021/jf60218a034.

Descripción

Título: Identification and purification of a purothionin homologue from rye (Secale cereale L.)
Autor/es:
  • Hernandez Lucas, Carlos
  • Carbonero Zalduegui, Pilar
  • García Olmedo, Francisco
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: Journal of Agricultural and Food Chemistry
Fecha: Julio 1978
Volumen: 26
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Biotecnologia [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

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Resumen

Purothionins are high sulfur, basic polypeptides present in wheat endosperm, t h at can be extracted with petroleum-ether (in the form of lipid-protein complexes), and with dilute sulfuric acid. The extraction and purification of a purothionin homologue from rye kernels (Sécale cereale L.) is reported here for the first time; its cióse similarity to the /3-purothionin from wheat is demonstrated by its identical mobility in one- and two-dimensional electrophoresis and by its amino acid composition

Más información

ID de Registro: 7629
Identificador DC: http://oa.upm.es/7629/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:7629
Identificador DOI: 10.1021/jf60218a034
URL Oficial: http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf60218a034
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 20 Jun 2011 09:24
Ultima Modificación: 22 Sep 2014 10:31
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