Evaluation of enzymatic browning in fresh-cut apple slices applying a multispectral vision system

Lunadei, Loredana; Galleguillos, Pamela; Diezma Iglesias, Belen y Lleó García, Lourdes (2010). Evaluation of enzymatic browning in fresh-cut apple slices applying a multispectral vision system. En: "International Conference on Agricultural Engineerig. AgEng 2010. Towards Environmental Technologies", 06/09/2010 - 08/09/2010, Clermont-Ferrand, Francia.

Descripción

Título: Evaluation of enzymatic browning in fresh-cut apple slices applying a multispectral vision system
Autor/es:
  • Lunadei, Loredana
  • Galleguillos, Pamela
  • Diezma Iglesias, Belen
  • Lleó García, Lourdes
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: International Conference on Agricultural Engineerig. AgEng 2010. Towards Environmental Technologies
Fechas del Evento: 06/09/2010 - 08/09/2010
Lugar del Evento: Clermont-Ferrand, Francia
Título del Libro: Proceedings of the International Conference on Agricultural Engineerig. AgEng 2010. Towards Environmental Technologies
Fecha: 2010
Materias:
Palabras Clave Informales: fresh-cut apples; enzymatic browning; image ana
Escuela: E.U.I.T. Agrícolas (UPM)
Departamento: Ciencia y Tecnología Aplicadas a la Ingeniería Técnica Agrícola [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (837kB) | Vista Previa

Resumen

n this study a vision system was applied for assessing enzymatic browning evolution in fresh-cut apples slices stored at 7.5 °C and 85 % HR. Twenty-four slices were analyzed per day: at zero time and after storage for 1 , 3 ,7 and 9 days. A classification procedure was applied to virtual images obtained as a combination of the red (R) and blue (B) channel (B/R, R-B and R-B/R+B). In all cases, three images based browning reference classes were generated. An external validation was applied to a second set of samples submitted to the same treatments, obtaining a high percentage of samples correctly classified. Camera classification was evaluated according to colorimetric measurements usually utilized to evaluate enzymatic browning: CIE L*a*b* colour parameters and browning index (Bl). Virtual image based on B/R showed the best sensitivity to reflect the change in colours associated with browning

Más información

ID de Registro: 8018
Identificador DC: http://oa.upm.es/8018/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:8018
URL Oficial: http://ageng2010.com/
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 08 Jul 2011 08:34
Ultima Modificación: 20 Abr 2016 16:57
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM