Supervision of milk coagulation with scatter red LED light

Díaz-Gorgojo, N.; Correa Hernando, Eva Cristina; Barreiro Elorza, Pilar; Chamorro Valencia, M. Concepcion y Perez de Rueda, Rafael (2006). Supervision of milk coagulation with scatter red LED light. En: "XVI CIGR World Congress. AgEng 20006", september 3-7, Bonn (Germany).

Descripción

Título: Supervision of milk coagulation with scatter red LED light
Autor/es:
  • Díaz-Gorgojo, N.
  • Correa Hernando, Eva Cristina
  • Barreiro Elorza, Pilar
  • Chamorro Valencia, M. Concepcion
  • Perez de Rueda, Rafael
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: XVI CIGR World Congress. AgEng 20006
Fechas del Evento: september 3-7
Lugar del Evento: Bonn (Germany)
Título del Libro: Book of Abstracts of world congress Agricultural Engineering for a Better World
Fecha: 2006
Materias:
Escuela: E.U.I.T. Agrícolas (UPM)
Departamento: Ciencia y Tecnología Aplicadas a la Ingeniería Técnica Agrícola [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - No comercial - Compartir igual

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (340kB) | Vista Previa

Resumen

For cheese production clotting time is prederteminated using a proteolytic enzyme titulation test (Chamorro and Losada 2002). Thus an expert operator decides the optimum cutting time (always delayed compared to clotting time) based on his own subjective evaluation of textural and visual properties of the curd (Castillo et al. 2000). Expert judgment usually gives acceptable results, yet variability in the optimal assessment of cutting time leads to affects further cheese processing operations (pressing and ripening). The aforementioned reasons suggest the importance of an objective and non-destructive method to determinate optimal cutting time, which would allow indeed the automatic supervision of the cheese clotting process. The goal of this work is a prospective study for the supervision of milk coagulation with scatter red LED light.

Más información

ID de Registro: 9959
Identificador DC: http://oa.upm.es/9959/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:9959
Depositado por: Titular Universidad Eva Cristina Correa Hernando
Depositado el: 04 Ene 2012 09:36
Ultima Modificación: 20 Abr 2016 18:15
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM