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Vargas-Contreras, Jesús Alberto and Martínez Soto, Moisés and Morris Díaz, Anne and Rodríguez Monroy, Carlos (2018). Tendencias en la Gestión del Conocimiento y Competitividad de la Cadena de Suministros de la Industria Láctea. In: "The Sixteen LACCEI International Multi-Conference for Engineering, Education and Technology "Innovation, Education, and Inclusion"", July 18 - 20, 2018, Lima (Perú). ISBN 978-0-9993443-1-6. pp. 1-8. https://doi.org/10.18687/LACCEI2018.1.1.400.
Title: | Tendencias en la Gestión del Conocimiento y Competitividad de la Cadena de Suministros de la Industria Láctea |
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Author/s: |
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Item Type: | Presentation at Congress or Conference (Article) |
Event Title: | The Sixteen LACCEI International Multi-Conference for Engineering, Education and Technology "Innovation, Education, and Inclusion" |
Event Dates: | July 18 - 20, 2018 |
Event Location: | Lima (Perú) |
Title of Book: | Innovation in Education and Inclusion: Proceedings of the 16th LACCEI International Multi-Conference for Engineering, Education and Technology |
Date: | 2018 |
ISBN: | 978-0-9993443-1-6 |
Subjects: | |
Freetext Keywords: | Gestión de conocimiento; Competitividad; Cadena de suministros Industria Láctea = Knowledge management; Competitiveness; Dairy industry supply chain |
Faculty: | E.T.S.I. Industriales (UPM) |
Department: | Ingeniería de Organización, Administración de Empresas y Estadística |
Creative Commons Licenses: | Recognition - No derivative works - Non commercial |
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Este estudio tiene como propósito explorar las nuevas tendencias en gestión del conocimiento y competitividad en la cadena de suministros de la industria láctea, estableciendo nuevos constructos en el proceso. Para ello, se realizó una revisión del estado del arte que logró identificar los elementos sustanciales de la gestión del conocimiento como estrategia capaz de fomentar la competitividad. El análisis documental permitió identificar autores que conciben la gestión del conocimiento como elemento promotor de productividad y competitividad asociado al empleo de los activos intangibles, sin embargo, considerando la actual situación agraria venezolana, se requiere el desarrollo de métodos de trabajo estandarizados para los componentes de los sistemas interorganizacionales, a modo de desarrollar las ventajas competitivas, abriendo de esta forma el sector agrícola al mercado mundial de alimentos. = This study aims to explore new trends in knowledge management and competitiveness in the supply chain of the dairy industry, establishing new constructs in the process. For this, a review of the state of the art was carried out, which managed to identify the substantial elements of knowledge management as a strategy capable of fostering competitiveness. The documentary analysis allowed us to identify authors who conceive knowledge management as a promoter element of productivity and competitiveness associated with the use of intangible assets, however, considering the current Venezuelan agrarian situation, the development of standardized work methods is required for the components of interorganizational systems, in order to develop competitive advantages, thus opening the agricultural sector to the global food market.
Item ID: | 55208 |
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DC Identifier: | https://oa.upm.es/55208/ |
OAI Identifier: | oai:oa.upm.es:55208 |
DOI: | 10.18687/LACCEI2018.1.1.400 |
Official URL: | http://www.laccei.org/LACCEI2018-Lima/ |
Deposited by: | Memoria Investigacion |
Deposited on: | 06 Jun 2019 15:37 |
Last Modified: | 06 Jun 2019 15:37 |