Lettuce growth rate dynamic modelling in hydroponics systems

Fernández Rodríguez, Jorge Javier (2018). Lettuce growth rate dynamic modelling in hydroponics systems. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S.I. y Sistemas de Telecomunicación (UPM), Madrid.

Description

Title: Lettuce growth rate dynamic modelling in hydroponics systems
Author/s:
  • Fernández Rodríguez, Jorge Javier
Contributor/s:
  • Ringwood, John
Item Type: Final Project
Degree: Grado en Ingeniería Electrónica de Comunicaciones
Date: 1 October 2018
Subjects:
Freetext Keywords: Hidroponía; Cultivo industrial de plantas
Faculty: E.T.S.I. y Sistemas de Telecomunicación (UPM)
Department: Otro
Creative Commons Licenses: Recognition - No derivative works - Non commercial

Full text

[thumbnail of TFG_JORGE_JAVIER_FERNANDEZ_RODRIGUEZ.pdf]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer, such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
Download (1MB) | Preview

Abstract

Actualmente existe una gran preocupación sobre los alimentos entre la población. No conocemos ni su procedencia, ni los productos utilizados en su desarrollo, tales como pesticidas. En definitiva, los diferentes procesos a los que se someten los alimentos en la cadena de producción antes de llegar a las manos del consumidor. No es necesario disponer de grandes campos para el autoconsumo de alimentos, ya sean de procedencia animal o vegetal. Numerosos científicos han postulado que la Tierra ya no es capaz de mantener esta situación de ser explotada por las necesidades comerciales de la humanidad. Por esta razón, algunas personas están empezando a plantar y cultivar sus propios alimentos en sus casas, es lo que se conoce como plantaciones urbanas. El método que se estudia y que este documento recoge, se denomina “Hidroponía”. Este método está basado en el cultivo de plantas que utilizan soluciones de minerales disueltas en el agua, en lugar de suelo agrícola. El objetivo de este proyecto es encontrar un modelo que pueda recrear la tasa de crecimiento de una planta (lechuga) y controlar los diferentes factores que le afectan. El desarrollo de este tipo de sistemas abre una amplia gama de posibilidades para crear y conservar plantas en otros entornos, como por ejemplo, otros planetas. Abstract: owadays a great number of people are concerned about the food that they are eating as consumers. We do not know where it comes from, what pesticides are used for their cultivation. Definitely, there are different processes within the food production chain before we buy it. There is no need of having big fields for auto consume food, either animal or vegetable. The Earth cannot hold this situation any longer of being exploited by the business human being needs. For this reason, some people are starting to plant their own at home, what it is known as urban planting. The type of growing method that I would like to write about in this document is called “Hydroponics”. It is a method based on growing plants using mineral nutrient solutions in water instead agricultural soil. The purpose of the project is attempting to find a model that can recreate the growing rate of a plant (lettuce) and control the different factors that affect it. The development of this kind of systems opens a wide range of possibilities for creating and conserving plants under other environments, like other planets.

More information

Item ID: 55225
DC Identifier: https://oa.upm.es/55225/
OAI Identifier: oai:oa.upm.es:55225
Deposited by: Biblioteca Universitaria Campus Sur
Deposited on: 30 May 2019 06:42
Last Modified: 30 May 2019 06:42
  • Logo InvestigaM (UPM)
  • Logo GEOUP4
  • Logo Open Access
  • Open Access
  • Logo Sherpa/Romeo
    Check whether the anglo-saxon journal in which you have published an article allows you to also publish it under open access.
  • Logo Dulcinea
    Check whether the spanish journal in which you have published an article allows you to also publish it under open access.
  • Logo de Recolecta
  • Logo del Observatorio I+D+i UPM
  • Logo de OpenCourseWare UPM