Browse by Institution

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Name | Item Type | No Grouping
Jump to: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | L | M | N | P | R | S | T | V | Z
Number of items: 93.

A

Arroyo Vaquerizo, Paula (2020). Análisis del mercado de los productos sin gluten en España. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Akhrif Lazrak, Ghada (2021). Estudio de viabilidad económica de una explotación agrícola de cítricos de 11,727 ha en el municipio de Orihuela, en la provincia de Alicante. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

An, Wookhyun (2021). How to increase the value of rural tourism in Spain, based on customer experiences. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.66820.

Asayehegn Gebreeyesus, Kinfe and Iglesias, Ana and Temple, Ludovic (2016). Innovation and Transition in Family Farming: How Dairy Farming is Emerging in the Coffee Agroforestry Systems of Central Kenya. In: "Workshop on Study of Family - run Farming “ Theoretical Framework for Comparative Analysis on Family Farming ”", 17/03/2016-18/03/2016, Kyoto, Japan. p. 13.

Asayehegn Gebreeyesus, Kinfe and Temple, Ludovic and Sánchez, Berta and Iglesias, Ana (2017). Perception of climate change and farm level adaptation choices in central Kenya. "Cahiers Agricultures", v. 26 (n. 2); pp. 1-11. ISSN 1166-7699. https://doi.org/10.1051/cagri/2017007.

Arias Robles, Milena Esther (2019). Sistemas Regionales de Innovación de la Industria Agroalimentaria de Colombia. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.57430.

Asayehegn Gebreeyesus, Kinfe and Iglesias, Ana Isabel and Triomphe, Bernard and Pedelahore, Philippe and Temple, Ludovic (2017). The Role of Systems of Innovation in Adapting to Climate Change: The Case of the Kenyan Coffee and Dairy Sectors. "Journal of Innovation Economics and Management" ; pp. 1-26. ISSN 2032-5355. https://doi.org/10.3917/jie.pr1.0015.

B

Bertolozzi-Caredio, Daniele and Soriano Martínez, Bárbara and Bardaji de Azcarate, Isabel and Garrido Colmenero, Alberto (2021). Economic risk assessment of the quality labels and productive efficiency strategies in Spanish extensive sheep farms. "Agricultural Systems", v. 191 (n. 103169); pp. 1-12. https://doi.org/10.1016/j.agsy.2021.103169.

Botto Rojas, Ignacio (2018). El auge vitivinícola de Chile. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Botey Fullat, María and Arias Martín, Pedro and Alarcón Lorenzo, Silverio (2018). El proceso de innovación según la intensidad tecnológica de la industria manufacturera española. "Economía Industrial" (n. 407); pp. 107-121. ISSN 0422-2784.

Blas Morente, Alejandro (2019). Environmental and nutritional impacts of changing diets and food waste in Spain. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.54178.

Blasco Sánchez, Borja (2019). Estudio de viabilidad del cultivo del cártamo (Carthamus tinctorius L.) en la provincia de Guadalajara. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Blanco Fonseca, Maria and Martinez Muñoz, Maria Pilar and Witzke, Peter and Hristov, J. and Salputra, G. and Barreiro Hurle, J. (2019). Impacts of climate change in European agriculture: the interplay between irrigation and agrifood markets. In: "11th World Congress on Water Resources and Environment (EWRA 2019)", 25/06/2109-29/06/2019, Madrid, España. p. 2.

Bertolozzi-Caredio, Daniele and Bardaji de Azcarate, Isabel and Coopmans, Isabeau and Soriano Martínez, Bárbara and Garrido Colmenero, Alberto (2020). Key steps and dynamics of family farm succession in marginal extensive livestock farming. "Journal of Rural Studies", v. 76 ; pp. 131-141. https://doi.org/10.1016/j.jrurstud.2020.04.030.

Bellisco Civantos, Paula (2020). Logística inversa en la distribución alimentaria: Análisis comparativo de tres empresas del sector. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Bertolozzi Caredio, Daniele (2021). Resilience of extensive sheep farming systems in Spain: strategies and policy assessment. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.67639.

Bertolozzi-Caredio, Daniele and Bardaji de Azcarate, Isabel and Garrido Colmenero, Alberto and Berry, Robert and Bijttebier, Jo and Gravilescu, Camelia and Harizanova, Hristina and Jendrzejewski, Błażej and Meuwissen, Miranda and Ollendorf, Fransiska and Pinsard, Corentin and Rommel, Jens and Severini, Simone and Soriano Martínez, Bárbara (2021). Stakeholder perspectives to improve risk management in European farming systems. "Journal of Rural Studies", v. 84 ; pp. 147-161. https://doi.org/10.1016/j.jrurstud.2021.04.004.

Blanco Fonseca, Maria (2018). The impact of the Common agricultural policy on developing countries. Monografía (Technical Report). E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Bruselas. https://doi.org/10.2861/953397.

Blanco Gutiérrez, Irene and Varela Ortega, Consuelo and Manners, Rhys and Esteve Bengoechea, Paloma and Martorano, Lucieta and Toledo, Marisol (2018). Understanding environmental change through the eyes of locals: a comparative analysis in tropical rainforest agro-ecosystems in Bolivia and Brazil. In: "XII Congreso Iberoamericano de Estudios Rurales CIER 2018", 04/07/2018-06/07/2018, Segovia, España. ISBN 978-84-09-08175-2. p. 4.

C

Criado, Celia and Chaya Romero, Carolina and Fernández Ruiz, Virginia and Álvarez Torres, María Dolores and Herranz Hernández, Beatriz and Pozo Bayón, María Ángeles (2019). Effect of saliva composition and flow on inter-individual differences in the temporal perception of retronasal aroma during wine tasting. "Food Research International", v. 126 ; p. 108677. ISSN 0963-9969. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.108677.

Cayambe Terán, Jhenny Marlene (2017). Estrategias agrícolas de mitigación y adaptación al cambio climático : comparación en sistemas de producción en la Región Andina y en España. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.47385.

Cordero Ahimán, Otilia Vanessa and Santellano Estrada, Eduardo and Garrido Colmenero, Alberto (2017). Explaining food insecurity among indigenous households of the Sierra Tarahumara in the Mexican state of Chihuahua. "Spanish Journal of Agricultural Research", v. 15 (n. 1); pp. 1-13. ISSN 1695-971X. https://doi.org/10.5424/sjar/2017151-10151.

Cordero Ahiman, Otilia Vanessa (2017). Food security measurement in rural households: the case of indigenous communities in Sierra Tarahumara, Mexico. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.46800.

Castillo Pelaz, Marta (2020). Localización y dimensión óptima de las industrias lácteas en Cantabria. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

D

Desrues, Thierry and Velasco Arranz, Ana Ralfaela (2019). Associations and young people during the Tunisian transition: pluralism, socialisation, and democratic legitimation?. "The Journal of North African Studies", v. Open A (n. 24); pp. 251-271. ISSN 1362-9387. https://doi.org/10.1080/13629387.2019.1665286.

E

Eaton, Curtis and Chaya Romero, Carolina and Smart, Katherine A. and Hort, Joanne (2019). Comparing a full and reduced version of a consumer-led lexicon to measure emotional response to beer. "Journal of Sensory Studies", v. 34 (n. 2); pp. 1-15. ISSN 0887-8250. https://doi.org/10.1111/joss.12481.

Elortegui Pascual, Begoña (2021). Efecto de la aplicación Yuka en la aceptabilidad, intención de compra y percepción saludable de los alimentos. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Echevarrías Marco, Andrea (2019). Mapa de Preferencias Externo de vino aplicado al mercado español. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Esteve Bengoechea, Paloma and Varela Ortega, Consuelo and Martinez Ríos, Marina and Gafrej, Raoudha and Jaouani, Atef and Abdel-Motaleb, Alaa A. and El-Din Abdin, Alaa and Abdel Monem, Mohamed and Karajeh, Fawzi (2017). Report on needs and priorities in the field of international cooperation agreements on water management in the target MACs. Monografía (Project Report). E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

F

Fernández García, Sarah (2021). Análisis de los Planes de Desarrollo Rural y su efecto en la resiliencia y sostenibilidad de la ganadería extensiva: el caso de estudio del ovino en Aragón. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Frutos Pinto, Vanessa (2019). Balance de emisiones de CO2 en la producción de biogás a partir de Typha spp. en el valle de Hadejia, Nigeria. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Fariña Valencia, Pablo (2020). Creación y viabilidad de la empresa “Khesnea S.L.”. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Fuente Santos, Alejandra de la (2019). Desarrollo de un gemelo virtual energético para una central hortofrutícola que participa en un "cluster" de gestión energética colaborativa. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Fernández Jorquera, Francisco (2017). Economic effects of climate change on agriculture: multi-scale assessment through regional mathematical programming models. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.47723.

Franco Crespo, Christian David (2017). Evaluación de los efectos de aplicación de una política de gestión del agua de riego en los agricultores de dos zonas de Ecuador. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.48234.

Fernández Vázquez, Rocío and Stinco, Carla M. and Hernanz Vila, Dolores and Heredia, Francisco J. and Chaya Romero, Carolina and Vicario, Isabel M. (2018). Internal preference mapping of milk–fruit beverages : influence of color and appearance on its acceptability. "Food Science and Nutrition", v. 6 (n. 1); pp. 27-35. ISSN 2048-7177. https://doi.org/10.1002/fsn3.494.

G

García-Germán Trujeda, Sol (2016). An assessment of the impacts of rising food prices on consumers : implications for the welfare of the poor and vulnerable. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.45808.

Gutiérrez Ramos, Alejandro (2021). Valoración de nueva línea de negocio para la certificación y desarrollo de laboratorios "Core Lab" en el ámbito de la cardiología. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

H

Hacker Domínguez, Estella María (2020). Estudio del fraude alimentario en el atún rojo y las técnicas utilizadas para su detección en España. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Herrera, J. and Saldaña, B. and Guzmán, P. and Ibáñez Ruiz, Miguel Ángel and Mandalawi, H. A. and Cámara García, Lourdes and Gonzalez Mateos, Gonzalo (2018). Particle size affects short-term preference behavior of brown-egg laying hens fed diets based on corn or barley. "Poultry Science", v. 97 (n. 4); pp. 1324-1333. ISSN 0032-5791. https://doi.org/10.3382/ps/pex441.

Herguido Sevillano, Estela and Lavado Contador, Joaquín Francisco and Schnabel, Susanne and Pulido Fernández, Manuel and Ibañez Puerta, Javier (2018). Using spatial models of temporal tree dynamics to evaluate the implementation of EU afforestation policies in rangelands of SW Spain. "Land Use Policy", v. 78 ; pp. 166-175. ISSN 0264-8377. https://doi.org/10.1016/j.landusepol.2018.06.054.

I

Ibañez Maticorena, Luis Orlando (2020). Creación de una empresa de exportación de jamón ibérico a Perú: EHam. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Isidro Álvarez, Belén (2021). Desarrollo de protocolos de análisis sensorial de maridajes de productos de la Comunidad de Madrid mediante la técnica de Dominancia Temporal de Sensaciones (TDS) con un panel de cata entrenado. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Iglesias Picazo, Ana Luisa and Sánchez Fernández, Berta and Garrote de Marcos, Luis and López, Iván (2015). Towards adaptation to climate change: water for rice in the coastal wetlands of Doñana, Southern Spain. "Water Resources Management" ; pp. 1-25. ISSN 0920-4741. https://doi.org/10.1007/s11269-015-0995-x.

J

Jácome Gagñay, Andrés Renato (2017). Coffee prices volatility and transmission : developing risk management instruments for coffee growers in Ecuador. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

L

Li, Yuanbo and Bardaji de Azcarate, Isabel (2017). A new wine superpower? An analysis of the Chinese wine industry. "Cahiers Agricultures", v. 26 (n. 6); pp. 1-8. ISSN 1166-7699. https://doi.org/10.1051/cagri/2017051.

Liu, Yan (2020). Anteproyecto de una línea de elaboración de ensaladas de IV Gama para una producción de 400 tn/año en Lorca (Murcia). Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

López Mejía, Carlos Javier (2019). Mejora de la resiliencia de los sistemas agrarios de producción de ganado ovino en sistema extensivo en Huesca (Aragón). Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Li, Yuanbo (2017). Regional Competitiveness and Future Perspectives of Wine Production in China. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.48586.

Lapisdou, Chrisy and Witmer, Maria and Vamvakeridou Lyroudia, Lydia and Domingo, Xavier and Brouwer, Floor and Howells, Mark and Susnik, Janez and Blanco Fonseca, Maria and Bonazountas, Marc and Fournier, Maite and Papadopoulou, Maria (2017). The water-land-food-energy-climate nexus for a resource efficient Europe.. In: "15th International Conference on Environmental Science and Technology", 31-8-2017/2-9-2017, Rhodes, Greece. p. 4.

M

Muñoz Mayorga, Marilyn Alexandra (2017). Análisis de la sostenibilidad del ciclo de vida de la electricidad a partir del aceite de jatropha, caso de estudio en Ecuador. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.49229.

Mozo Ordoñez, Diego (2021). Análisis de las distintas orientaciones de los programas nacionales de apoyo al sector vitivinícola en España y Alemania. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Mora Gijón, María and Dupas de Matos, Amanda and Fernández Ruiz, Virginia and Briz de Felipe, Teresa and Chaya Romero, Carolina (2020). Comparison of methods to develop an emotional lexicon of wine: Conventional vs Rapid-method approach. "Food Quality And Preference", v. 83 ; p. 103920. ISSN 0950-3293. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2020.103920.

Mora Gijón, María and Fernández Ruiz, Virginia and Dupas de Matos, Amanda and Briz de Felipe, Teresa and Pozo Bayón, María Ángeles and Chaya Romero, Carolina (2019). Comparison of two methods to generate a consumer-led emotional lexicon of wine. In: "13th Pangborn Sensory Science Symposium", 28/07/2019-01/08/2019, Edimburgo, Reino Unido. p. 1.

Mora Gijón, María (2019). Consumers’ emotional response evoked by low alcoholic beverages : a methodological approach. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.57335.

Manners, Rhys (2018). Drivers, impacts, and policy options to address land use changes at multiple scales : implications of food production, rural livelihoods, and ecosystem conservation. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.53208.

Mora Gijón, María and Chaya Romero, Carolina and Urdaneta, Elena (2018). Effect of personality in the emotional response evoked by wine products. In: "8th European Conference on Sensory and Consumer Research", 02/09/2018-05/09/2018, Verona, Italia. p. 3.

Mora Gijón, María and Urdaneta, Elena and Chaya Romero, Carolina (2019). Effect of personality on the emotional response elicited by wines. "Food Quality And Preference", v. 76 ; pp. 39-46. ISSN 0950-3293. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2019.03.015.

Martín Rodríguez, Francisco (2021). Elaboración de un plan de empresa destinado a la producción y comercialización de productos hortícolas en la provincia de Almería. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Montero Contreras, Carmen Vanessa (2019). Estudio y propuesta de mejora de las estrategias de gestión de riesgos en la producción de la ganadería extensiva del ovino en Huesca. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Maestro Villarroya, Teresa (2016). Hydrological Drought Index Insurance for Irrigated Agriculture. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.43595.

Mora Gijón, María and Giussani, B. and Pagliarini, E. and Chaya Romero, Carolina (2019). Improvement of an emotional lexicon for the evaluation of beers. "Food Quality And Preference", v. 71 ; pp. 158-162. ISSN 0950-3293. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2018.06.007.

Mora Gijón, María and López Font, Gabriel and Urdaneta, Elena and Vázquez Araujo, Laura and Coello Lafuente, Leticia and Chaya Romero, Carolina (2020). Influence of the gastronomic improvement of a menu on consumers perceived wellbeing in a real context study. "International Journal of Gastronomy and Food Science", v. 21 ; p. 100219. ISSN 1878-450X. https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2020.100219.

Morais Díaz, Sergio (2021). Proyecto de transformación de secano a regadío de 5,24 hectáreas utilizando aguas regeneradas en el término municipal de Tomelloso, Ciudad Real. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Martinez, Pilar and Blanco Fonseca, Maria (2019). Sensitivity of Agricultural Development to Water-Related Drivers: The Case of Andalusia (Spain). "Water", v. 11 (n. 9); p. 1854. ISSN 2073-4441. https://doi.org/10.3390/w11091854.

Martinez Muñoz, Maria Pilar (2019). Sustainable agriculture and resource use under climate change: a multi-scale and cross-sectoral approach with a focus on Andalusia (Spain). Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.56849.

Martínez Muñoz, Pilar and Blanco Fonseca, Maria and Castro-Campos, Bente (2018). The Water–Energy–Food Nexus: A Fuzzy-Cognitive Mapping Approach to Support Nexus-Compliant Policies in Andalusia (Spain). "Water", v. 10 (n. 5); p. 664. ISSN 2073-4441. https://doi.org/10.3390/w10050664.

Martínez Muñoz, Pilar and Blanco Fonseca, Maria and Van Doorslaer, Benjamin and Ramos, Fabien and Ceglar, Andrej (2017). What role will climate change play in EU agricultural markets? An integrated assessment taking into account carbon fertilization effects. "Spanish Journal of Agricultural Research", v. 15 (n. 3); pp.. ISSN 2171-9292. https://doi.org/10.5424/sjar/2017153-9899.

N

Nogales Romero, Rogelio and Castro Campos, Bente and Blanco Fonseca, Maria (2019). El potencial de la energía solar en el nexo regadío-energía en la cuenca del Guadalquivir: un enfoque de dinámica de sistemas. In: "XII Congreso de Economía Agraria: La sostenibilidad Agro-territorial desde la Europa Atlántica", 04/09/2019-06/09/2019, Lugo, España. ISBN 978-84-09-13436-6. p. 4.

Nuño de la Rosa Róspide, Antonio (2019). Modelo de análisis de riesgos de rentabilidad en explotaciones agrarias del sureste español: Análisis de alternativas de producción y de Política Agrícola Común. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

P

Pérez Jiménez, María and Chaya Romero, Carolina and Pozo Bayón, María Ángeles (2019). Individual differences and effect of phenolic compounds in the immediate and prolonged in-mouth aroma release and retronasal aroma intensity during wine tasting. "Food Chemistry", v. 285 ; pp. 147-155. ISSN 0308-8146. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.01.152.

Parejo Sanz, Joaquín (2020). Planificación y organización de una plataforma logística hortofrutícola con una capacidad de 6.000 tn/año en Don Benito, Badajoz. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

R

Rodríguez Serrano, Irene (2017). A Framework for Integrated Sustainability Assessment to support decision making. Application to solar thermal and natural gas combined cycle electricity production in Mexico. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.46746.

Rangel Salazar, Lizeth Carolina (2021). Anteproyecto de una planta de elaboración de panela con capacidad de producción de 540.000 kg/año en Santander (Colombia). Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Ramos Martínez, Gonzalo (2020). Aplicación de la tecnología Blockchain como soporte de información descentralizada para el control de la trazabilidad y seguridad alimentaria en la cadena de suministro. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Rodríguez Díaz de Villegas, Álvaro (2019). Diseño de una red logística para abastecer a una cadena de 248 supermercados en la Comunidad de Madrid. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Roldán Chaboy, Sara (2021). Patentes e innovación en España: análisis de la biotecnología sanitaria a través de las patentes. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Riaza Fernandez, Fernando (2020). Water as an explanatory factor for food security in dryland countries. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

S

Satama Bermeo, Maritza Maribel (2021). Assessment of farmers' perceptions of the sustainable agricultural practices in the “Biocorridors for Living Well” program in Ecuador: Pisque Mojanda San Pablo and Cayambe Coca. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.69126.

Serrano Bermejo, Arturo and Alarcón Lorenzo, Silverio (2015). El efecto multiplicador de Ballestero en la Valoración Agraria = The multiplier effect of Ballestero on Agricultural Appraisa. "Economía Agraria y Recursos Naturales", v. 15 (n. 1); pp. 143-148. ISSN 1578-0732. https://doi.org/10.7201/earn.2015.01.11.

Saiz Valle, Patricia (2020). Empresa de cría y procesado de mosca soldado negra (Hermetia illucens) en Aranda de Duero. Black soldier fly (Hermetia illucens) breeding and processing company in Aranda de Duero. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Sánchez Benito, Patricia (2021). Estudio de mercado sobre el consumo de café en España. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Santamaría López, Natalia (2021). Estudio exploratorio de los cambios relevantes para el adulto mayor de 60 años en la decisión de compra y consumo de alimentos mediante grupos de enfoque. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Seleme González, Elena (2021). Integrando sostenibilidad y sistemas de producción Lean & Green en PYMES agroalimentarias: Un modelo conceptual basado en una revisión bibliográfica sistemática. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Sánchez Yuste, Irene (2021). Plan de creación de una empresa de producción de algas comestibles en Galicia. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

Sangro Lucas, Sebastián (2019). Socio-economic Life Cycle Assessment (S-LCA) of plant protein rich products and of animal-based products.. Thesis (Master thesis), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM).

Sumpsi Viñas, Jose Maria (2019). Una nueva gobernanza global para eliminar el hambre en el mundo. "Dossiers Economistas sin Fronteras: El futuro de la alimentación en el mundo" (n. 33); pp. 53-62. ISSN 2603-848X.

T

Trabucco, Antonio and Susnik, Janez and Vamvakeridou Lyroudia, Lydia and Evans, Barry and Masia, Sara and Blanco Fonseca, Maria and Roson, Roberto and Sartori, Martina and Alexandri, Eva and Brouwer, Floor and Spano, Donatella and Damiano, Alfonso and Virdis, Andrea and Sistu, Giovanni and Pulino, Daniele and Statzu, Vania and Madau, Fabio and Strazzera, Elizabetta and Mereu, Simone (2018). Water-Food-Energy Nexus under Climate Change in Sardinia. In: "EWaS3 International Conference on "Insights on the Water-Energy-Food Nexus"", 27/06/2018-30/06/2018, Lefkada Island, Grecia. p. 8. https://doi.org/10.3390/proceedings2110609.

V

Valverde Arias, Omar Roberto (2018). Designing an Index based insurance using NDVI as an impact indicator of drought and flood risks in rice cultivation : an application to the region of Babahoyo (Ecuador). Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.53269.

Velasco Arranz, Ana Rafaela (2018). Estrategias de los jóvenes en las áreas rurales de Marruecos. "Fundación de Estudios Rurales ANUARIO 2018. Agricultura Familiar" ; pp. 177-181. ISSN 1887-9292.

Velasco Arranz, Ana Ralfaela (2014). La agricultura familiar y su adaptación al contexto global. "Agricultura Familiar en España" (n. 1); pp. 66-72. ISSN 1887-9292.

Vega Quezada, Cristhian Antonio (2018). Sinergias entre agricultura y bioenergía como estrategia de desarrollo desde los bordes en los países de América Latina: caso de la frontera entre Ecuador y Perú. Thesis (Doctoral), E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM). https://doi.org/10.20868/UPM.thesis.53164.

Z

Zazo Montero, Pilar (2019). Desarrollo de un esquema de certificación de producto, de proceso o servicio basado en la ISO 17065:2012 para generar confianza en la mejora continua de la sostenibilidad en PYMES agroalimentarias. Proyecto Fin de Carrera / Trabajo Fin de Grado, E.T.S. de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (UPM), Madrid.

  • Logo InvestigaM (UPM)
  • Logo GEOUP4
  • Logo Open Access
  • Open Access
  • Logo Sherpa/Romeo
    Check whether the anglo-saxon journal in which you have published an article allows you to also publish it under open access.
  • Logo Dulcinea
    Check whether the spanish journal in which you have published an article allows you to also publish it under open access.
  • Logo de Recolecta
  • Logo del Observatorio I+D+i UPM
  • Logo de OpenCourseWare UPM