Influence of the application of Jasmonic Acid and Benzoic Acid on Watermelon fruit quality.

Bojórquez Péreznieto, Humberto; Toresano Sánchez, Fernando; Diánez Martínez, Fernando; Palmero Llamas, Daniel y Camacho Ferre, Francisco (2012). Influence of the application of Jasmonic Acid and Benzoic Acid on Watermelon fruit quality.. "Journal of Food Agriculture & Environment", v. 10 (n. 2); pp. 161-164. ISSN 1459-0255.

Descripción

Título: Influence of the application of Jasmonic Acid and Benzoic Acid on Watermelon fruit quality.
Autor/es:
  • Bojórquez Péreznieto, Humberto
  • Toresano Sánchez, Fernando
  • Diánez Martínez, Fernando
  • Palmero Llamas, Daniel
  • Camacho Ferre, Francisco
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: Journal of Food Agriculture & Environment
Fecha: 2012
Volumen: 10
Materias:
Escuela: E.U.I.T. Agrícolas (UPM)
Departamento: Producción Vegetal: Botánica y Protección Vegetal [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (74kB) | Vista Previa

Resumen

In watermelon crops in Southeastern Spain, important thermal differences appear during the first stages of plant development that can affect them. This work shows the effect of applying jasmonic acid and benzoic acid (JA+BA), inductors of systemic acquired resistance (SAR) and induced systemic resistance (ISR), respectively, on fruit quality parameters from a crop in a greenhouse in Southeastern Spain, where crops face a remarkable abiotic stress. We assessed two treatments of JA+BA, T1 (500+500 ppm), T2 (2000+2000 ppm) and a control test using an experimental design of randomized blocks with four replications. The results obtained for the parameters assessed (ºBrix, flesh firmness, rind thickness, polar and equatorial diameter) did not show statistically significant differences. The results showed that there was no metabolic cost in the plants when applying the assessed treatments of JA+BA.

Más información

ID de Registro: 15559
Identificador DC: http://oa.upm.es/15559/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:15559
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 17 Oct 2013 08:30
Ultima Modificación: 01 May 2016 22:56
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM