Mealiness assessment in apples and peaches using MRI techniques

Barreiro, C.; Ortíz, M.; Ruiz-Altisent, Margarita; Ruiz Cabello Osuna, Jesus Maria; Fernandez Valle, M. Encarnacion; Recasens, I. y Asensio, M. (2000). Mealiness assessment in apples and peaches using MRI techniques. "Magnetic Resonance Imaging", v. 18 (n. 9); pp. 1175-1181. ISSN 0730-725X.

Descripción

Título: Mealiness assessment in apples and peaches using MRI techniques
Autor/es:
  • Barreiro, C.
  • Ortíz, M.
  • Ruiz-Altisent, Margarita
  • Ruiz Cabello Osuna, Jesus Maria
  • Fernandez Valle, M. Encarnacion
  • Recasens, I.
  • Asensio, M.
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: Magnetic Resonance Imaging
Fecha: 2000
Volumen: 18
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Ingeniería Rural [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: LPF-TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (1MB) | Vista Previa

Resumen

Mealiness (woolliness in peaches) is a negative attribute of sensory texture that combines the sensation of a desegregated tissue with the sensation of lack of juiciness. In this study, 24 apples cv. Top Red and 8 peaches cv. Maycrest, submitted to 3 and 2 different storage conditions respectively have been tested by mechanical and MRI techniques to assess mealiness. With this study, the results obtained on apples in a previous work have been validated using mathematical features from the histograms of the T2 maps: more skewed and the presence of a tail in mealy apples, similar to internal breakdown. In peaches, MRI techniques can also be used to identify woolly fruits. Not all the changes found in the histograms of woolly peaches are similar from those observed in mealy apples pointing to a different underlying physiological change in both disorders.

Más información

ID de Registro: 16305
Identificador DC: http://oa.upm.es/16305/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:16305
Depositado por: Servicio Biblioteca Universitaria
Depositado el: 09 Jul 2013 10:43
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 16:36
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM