Impact parameters in relation to bruising and other fruit properties.

Ruiz-Altisent, Margarita (1990). Impact parameters in relation to bruising and other fruit properties.. En: "22 International Conference on Agricultural Mechanization, 24 Feria Técnica Internacional de la Maquinaria Agrícola de Zaragoza (España)", 27-30, marzo, 1990, Zaragoza (España).

Descripción

Título: Impact parameters in relation to bruising and other fruit properties.
Autor/es:
  • Ruiz-Altisent, Margarita
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: 22 International Conference on Agricultural Mechanization, 24 Feria Técnica Internacional de la Maquinaria Agrícola de Zaragoza (España)
Fechas del Evento: 27-30, marzo, 1990
Lugar del Evento: Zaragoza (España)
Título del Libro: International Conference on Agricultural Mechanization
Fecha: 1990
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Ingeniería Rural [hasta 2014]
Grupo Investigación UPM: LPF-TAGRALIA
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (470kB) | Vista Previa

Resumen

Impact response in fruits, primarily appl.es and pears (Pomaceae fruits), has been studied during the last five years. Using a laboratory impact testing device and also free-fall tests of instrumented apples, a significant body of results has been established, relative to the parameters which best characterize the impact response of these materials, and to their correlation with bruise damage, variety and ripeness level of the fruits. Bruise damage, measured as the size and/or volume of the affected fruit tissue is related primarily to applied energy (i.e. mainly drop height) for a given variety at a given ripeness stage. The relevant impact response parameters are maximum deformation (DM), permanent deformation (DP), maximum impulse (IM), maximum impact force (FM), maximum value of the force/time slope during impact (F/T) and impact time (T). The effect of ripeness differences was also studied in selected varieties of pears, being the most relevant parameters: maximum force (FM) and F/T slope.

Más información

ID de Registro: 21800
Identificador DC: http://oa.upm.es/21800/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:21800
Depositado por: Servicio Biblioteca Universitaria
Depositado el: 28 Nov 2013 11:38
Ultima Modificación: 21 Abr 2016 12:33
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM