Black Truffle Production, Soils and Mediterranean Woods: Spanish Research Contributions (1962-2006)

García-Montero, Luis Gonzaga; Diaz Fernandez-Zapata, Paloma; Valverde, I.; Grande Ortiz, M. Angeles y Velázquez Saornil, Javier (2008). Black Truffle Production, Soils and Mediterranean Woods: Spanish Research Contributions (1962-2006). "The Open Forest Science Journal", v. 1 ; pp. 16-23. ISSN 1874-3986. https://doi.org/10.2174/1874398600801010016.

Descripción

Título: Black Truffle Production, Soils and Mediterranean Woods: Spanish Research Contributions (1962-2006)
Autor/es:
  • García-Montero, Luis Gonzaga
  • Diaz Fernandez-Zapata, Paloma
  • Valverde, I.
  • Grande Ortiz, M. Angeles
  • Velázquez Saornil, Javier
Tipo de Documento: Artículo
Título de Revista/Publicación: The Open Forest Science Journal
Fecha: Diciembre 2008
Volumen: 1
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Montes (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Física y Mecánica Fundamental, Aplicada a la Ingeniería Agroforestal [hasta 2014]
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (88kB) | Vista Previa

Resumen

The production of mycorrhizal fungi provides higher economic returns than any other forest product in many Mediterranean woods. In these areas, truffles (Tuber spp.) and mushrooms of Boletus and Lactarius genus are the fungi that yield the highest economic benefits. However, there are still evident gaps in the understanding of the truffle's biological cycles, ecology and interactions with host plants and other fungi. In the last 12 years, Spanish research has begun to respond to the requirements of truffle research. Most of Spanish Tuber references deal with the areas of agronomy, forestry, ecology and soil science. In this respect, Spain is one of the main truffle-producing countries in the world and its varied climate, topography and lithology make it a useful geographic area for increasing knowledge on Tuber ecology and truffle production. This work describes the content of Spanish research and its impact on the knowledge of truffles.

Más información

ID de Registro: 2681
Identificador DC: http://oa.upm.es/2681/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:2681
Identificador DOI: 10.2174/1874398600801010016
URL Oficial: http://www.bentham.org/open/tofscij/openaccess2.htm
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 24 Mar 2010 12:00
Ultima Modificación: 20 Abr 2016 12:22
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM