Influence of sequential and mixed fermentations with non-Saccharomyces yeasts on the sensory profile of red wine

Loira, Iris; Morata Barrado, Antonio Dionisio; Comuzzo, Piergiorgio; Gonzalez Chamorro, M. Carmen; Calderon Fernandez, Fernando y Suarez Lepe, Jose Antonio (2014). Influence of sequential and mixed fermentations with non-Saccharomyces yeasts on the sensory profile of red wine. En: "XXXVIIth World Congress of Vine and Wine and the 12th General Assembly of the International Organisation of Vine and Wine (OIV)", 9/11/2014-14/11/2014, Mendoza, Argentina. p. 548.

Descripción

Título: Influence of sequential and mixed fermentations with non-Saccharomyces yeasts on the sensory profile of red wine
Autor/es:
  • Loira, Iris
  • Morata Barrado, Antonio Dionisio
  • Comuzzo, Piergiorgio
  • Gonzalez Chamorro, M. Carmen
  • Calderon Fernandez, Fernando
  • Suarez Lepe, Jose Antonio
Tipo de Documento: Ponencia en Congreso o Jornada (Artículo)
Título del Evento: XXXVIIth World Congress of Vine and Wine and the 12th General Assembly of the International Organisation of Vine and Wine (OIV)
Fechas del Evento: 9/11/2014-14/11/2014
Lugar del Evento: Mendoza, Argentina
Título del Libro: 37th World Congress of Vine and Wine and 12th General Assembly of the OIV
Fecha: 2014
Volumen: 1-2
Materias:
Escuela: E.T.S.I. Agrónomos (UPM) [antigua denominación]
Departamento: Química y Tecnología de Alimentos
Licencias Creative Commons: Reconocimiento - Sin obra derivada - No comercial

Texto completo

[img]
Vista Previa
PDF (Document Portable Format) - Se necesita un visor de ficheros PDF, como GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
Descargar (484kB) | Vista Previa

Resumen

The aim of this work is to evaluate the influence of S. pombe and T. delbrueckii species on the sensory quality of red wine when used in sequential and mixed fermentations with S. cerevisiae.

Más información

ID de Registro: 36320
Identificador DC: http://oa.upm.es/36320/
Identificador OAI: oai:oa.upm.es:36320
URL Oficial: http://www.webofconferences.org/index.php?option=com_conference&task=search
Depositado por: Memoria Investigacion
Depositado el: 09 Jul 2015 15:02
Ultima Modificación: 09 Jul 2015 15:02
  • Open Access
  • Open Access
  • Sherpa-Romeo
    Compruebe si la revista anglosajona en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Dulcinea
    Compruebe si la revista española en la que ha publicado un artículo permite también su publicación en abierto.
  • Recolecta
  • e-ciencia
  • Observatorio I+D+i UPM
  • OpenCourseWare UPM